Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Delikatesspotatis | |
100 g | Tofu | |
1 msk | Vegansk majonnäs | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Citron, saft | |
1 tsk | Dijonsenap | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
2 krm | Cayennepeppar | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar | |
Topping | ||
1 msk | Chilisås | |
20 g | Ärtskott |
Skala potatisen och koka den på låg värme i ca 15-20 min. Den får inte koka sönder.
Sila av potatisvattnet och låt potatisen svalna under hushållspapper eller handduk.
Halvera potatisarna på längden. Gröp ur en liten grop i varje potatishalva med hjälp av ett teskedsmått.
Mixa den urgröpta potatisen med tofu, vegansk majonnäs, rapsolja, citronsaft, dijonsenap, gurkmeja och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse med krämen.
Servering: Lägg potatishalvorna på ett fat. Spritsa krämen i halvorna och toppa med med chilisås och ärtskott.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria