Gå vidare till huvudinnehåll
Veganska deviled egg
Mari Bergman

Veganska deviled egg

45 minMedel
214,20 kr
4 portioner 8,23 kr per portion
Deviled eggs på kokt potatis blir otroligt gott och passar perfekt att servera till påsk som ett veganskt och vegetariskt alternativ till ägg.

500 gDelikatesspotatis
100 gTofu
1 mskVegansk majonnäs
1 mskRapsolja
1 mskCitron, saft
1 tskDijonsenap
0,5 tskTorkad gurkmeja
2 krmCayennepeppar
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
Topping
1 mskChilisås
20 gÄrtskott
Instruktioner
1

Skala potatisen och koka den på låg värme i ca 15-20 min. Den får inte koka sönder.

2

Sila av potatisvattnet och låt potatisen svalna under hushållspapper eller handduk.

3

Halvera potatisarna på längden. Gröp ur en liten grop i varje potatishalva med hjälp av ett teskedsmått.

4

Mixa den urgröpta potatisen med tofu, vegansk majonnäs, rapsolja, citronsaft, dijonsenap, gurkmeja och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse med krämen.

5

Servering: Lägg potatishalvorna på ett fat. Spritsa krämen i halvorna och toppa med med chilisås och ärtskott.

Bild:

Susanna Blåvarg