Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tortilla | ||
600 g | Potatis Fast | |
2,5 dl | Mellanmjölk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
5 st | Ägg | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
2 st | Gul lök | |
Topping | ||
0,5 st | Basilika - färsk | |
50 g | Rostad Lök | |
Sallad | ||
2 krm | Paprikakrydda | |
2 krm | Salt | |
2 krm | Chiliflakes | |
390 g | Kikärtor Kokta | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
70 g | Salladsmix | |
250 g | Sparris Färsk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tortilla: Skölj och skiva potatisen och skala och strimla löken. Stek potatis och lök i smör och olja på medelvärme i en stekpanna i ca 5 min. Krydda med salt och peppar och vänd runt med jämna mellanrum så att det inte bränns vid.
Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och slå äggstanningen över potatisen. Låt steka på medelvärme ca 10 min. Sätt sedan in i ugnen 10 min.
Sallad: Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kikärtorna med chiliflakes, paprikapulver och salt så att de blir lite krispiga.
Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar. Tillsätt till kikärtorna och stek samman 1 min. Skölj salladen och lägg upp på ett fat. Strö över kikärtsfräset och ringla över lite vinäger.
Toppa tortillan med rostad lök och basilikakvistar och servera med salladen.
Näringsvärde: 518 kcal, 22 g protein, 27 g fett, 44 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1