Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Korv | ||
1 msk | Olivolja | |
500 g | Vegetarisk Korv | |
Sötpotatismos | ||
1 krm | Salt Fint | |
500 g | Sötpotatis | |
50 g | Smör | |
200 g | Vanliga morötter | |
2 msk | Vatten | |
Tomat- och majssalsa | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt Fint | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Chilipeppar Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Majskorn | |
Tillbehör | ||
100 g | Gemsallad |
Sötpotatismos: Skala sötpotatis och morötter och skär i lite mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt lite salt och koka ca 15-20 min tills bitarna är mjuka.
Tomat- och majssalsa: Skölj tomaterna och gurkan och tärna smått. Sila av majsen. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka chilipepparn. Blanda i en skål och tillsätt citronskal- och saft samt olja och honung. Smaka av med salt och peppar.
Korv: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna.
Sötpotatismos: Sila av vattnet från potatisen och morötterna, men spara 2 msk kokvatten kvar i kastrullen. Tillsätt smör och mixa ihop till ett slätt mos med hjälp av stavmixer eller visp. Smaka av med salt.
Tillbehör: Skölj och skär salladen i bitar och lägg i en skål.
Servera korven tillsammans med sötpotatismos, tomat- och majssalsa och sallad.
Näringsvärde: 856 kcal 25 g protein, 54 g fett, 64 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria