Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kålsallad | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 st | Persilja - färsk, 1 dl | |
0,5 st | Spetskål | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Salt | |
Till Servering | ||
3 dl | Svart Ris | |
Lax | ||
0,5 st | Purjolök | |
2 st | Äpple Royal Gala | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
600 g | Laxfilé | |
2 krm | Flingsalt | |
1 msk | Dijonsenap |
Börja med att strimla kålen tunt och strö över salt. Ställ åt sidan att vätska ur i ca 20 minuter. Skölj sedan av kålen och krama ur vätskan. Blanda samman senap, honung, pressad vitlök och olivolja. Vänd ner i kålen tillsammans med den hackade persiljan.
Koka riset enligt anvisning. Dela laxfilén i bitar, ca 4x4 cm. Salta och peppra. Lägg bitarna i en ugnsfast form med lite olja i botten. Strimla purjolöken och tärna äpplena grovt. Strö över laxen i formen. Blanda grädde och senap, häll över. Stek laxen i ugn på 225° i ca 15 minuter. Servera laxen med kålsalladen och det svarta riset.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1