Gå vidare till huvudinnehåll
Carpaccio på tre sorters beta med sallad maché och honung champagne
Fredrik Jonsson

Carpaccio på tre sorters beta med sallad maché och honung champagne

45 minEnkelt
192,70 kr
4 portioner21,82 kr per portion
Färgglad och välsmakande förrätt till nyår och andra festliga tillfällen. En vegetarisk rätt som bjuder på härlig knaprighet och underbar smakkombination. Tips! Koka, skala och skiva betorna dagen innan nyårsafton. I det här receptet har vi använt champagnehonung men det går såklart lika bra att använda annan honung. Recept: Fredrik Jonsson

4 stRödbetor
1 dlPumpakärnor
6 krmSvartpeppar Malen
4 tskVit balsamvinäger
4 stPolkabetor
4 krmFlingsalt
2 mskHonung
50 gMachesallat
4 stGulbetor
Instruktioner
1

Koka betorna mjuka i en kastrull med lättsaltat vatten.

2

Häll av det varma vattnet, häll på kallt vatten och låt betorna svalna.

3

Skala de kalla betorna och skiva dem i tunna skivor med kniv eller på en mandolin.

4

Rosta pumpakärnorna lätt i en torr stekpanna på hög värme.

5

Fördela betorna och sallad jämt på fyra tallrikar. Strö över de rostade pumpakärnorna.

6

Ringla över olivolja och honung Champagne. Droppa över vit balsamvinäger och strö över grovmalen svartpeppar och flingsalt.

Bild:

Sanna Livijn Wexell