Gå vidare till huvudinnehåll
Kokospanerad spätta med mangosalsa och blomkålsris
Mari Bergman

Kokospanerad spätta med mangosalsa och blomkålsris

40 minEnkelt
360,20 kr
2 portioner 83,87 kr per portion
Det här receptet på kokospanerad spätta med frisk mangosalsa och blomkålsris blev smakpanelens favorit! Fräscht, nyttig och vansinnigt gott! Tips, det går även bra att mixa blomkål och broccoli till ett grovt smul med hjälp av en matberedare. Ta gärna ut fisken dagen innan och låt tina i kylskåpet över natten.

Mangosalsa
1 krmSalt
1 stAvokado
0,5 stKoriander - färsk
0,5 stLime
1 krmChiliflakes
1 stMango
0,25 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
Spätta
300 gRödspättafile
1 mskSmör
1 krmSalt
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
0,5 dlRiven kokos
Blomkålsris
0,5 stBroccoli Färsk
0,5 stCitron
1 krmSalt
0,5 stBlomkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Blomkålsris: Skölj blomkål och broccoli. Hyvla blomkålen med hjälp av en osthyvel till ett grovt smul. Finhacka broccolin. Blanda i en skål och tillsätt olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

3

Mangosalsa: Tärna avokadon och finhacka löken. Skölj och finhacka koriander. Skala och tärna mangon. Blanda allting i en skål och tillsätt limesaft, chiliflakes samt salt och peppar efter smak.

4

Spätta: Salta och peppra fisken efter smak. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll kokosflingor på en annan tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i kokosen. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda.

5

Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.

Servera de kokospanerade spättafiléerna med mangosalsa och blomkålsris.

Näringsvärde: 795 kcal, 21 g protein, 55 g fett, 52 g kolhydrater.

Bild:

Anna Winer