Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mangosalsa | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Avokado | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Lime | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 st | Mango | |
0,25 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Spätta | ||
300 g | Rödspättafile | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
0,5 dl | Riven kokos | |
Blomkålsris | ||
0,5 st | Broccoli Färsk | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 100 grader.
Blomkålsris: Skölj blomkål och broccoli. Hyvla blomkålen med hjälp av en osthyvel till ett grovt smul. Finhacka broccolin. Blanda i en skål och tillsätt olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Mangosalsa: Tärna avokadon och finhacka löken. Skölj och finhacka koriander. Skala och tärna mangon. Blanda allting i en skål och tillsätt limesaft, chiliflakes samt salt och peppar efter smak.
Spätta: Salta och peppra fisken efter smak. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll kokosflingor på en annan tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i kokosen. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda.
Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.
Servera de kokospanerade spättafiléerna med mangosalsa och blomkålsris.
Näringsvärde: 795 kcal, 21 g protein, 55 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Anna Winer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla