Krämig pasta med varmrökt lax
Mari Bergman

Krämig pasta med varmrökt lax

20 minEnkelt
204,75 kr
4 portioner39,33 kr per portion
Prova att laga vår krämiga pasta med fänkål, sojabönor, dill och varmrökt lax. Ett snabblagat recept som passar perfekt när du vill ha middagen på bordet i ett nafs. Tips! Tina sojabönorna i kylen över natten.

Pasta
1 mskOlivolja
1 stCitron
250 gEdamamebönor
125 gLax Varmrökt
1 stFänkål Färsk
1 krmSalt Fint
1 stDill - färsk
1 dlVatten
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 stGul lök
400 gFarfalle
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
30 gSalladsmix
Instruktioner
1

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

2

Strimla fänkålen och skala och strimla löken.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs fänkål och lök mjuka. Tillsätt creme fraiche och pastavatten och låt såsen sjuda i 2-3 min.

4

Finhacka dillen och riv citronskal. Tillsätt dill, rivet citronskal, citronsaft och sojabönor i såsen.

5

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i såsen. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar. Dela laxen i mindre bitar och blanda med pastan.

6

Lägg upp pastan i skålar och servera med sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 711 kcal, 29 g protein, 27 g fett, 83 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir