Gå vidare till huvudinnehåll
Lime och sojakyckling med sesamris
Hemmakock

Lime och sojakyckling med sesamris

40 minEnkelt
388,70 kr
4 portioner 18,66 kr per portion
Lime och sojakyckling med sesamris

1 mskOlivolja
3 mskLimejuice - råpressad
1 tskSesamolja
1 dlSalladslök
1 krmSvartpeppar
1 mskSesamfrö
3 mskKinesisk soja
400 gKycklingfile
1 krmVitpeppar
1 tskStrösocker
4 dlJasminris
2 krmSalt
Instruktioner
1

Bryn kycklingen i olivoljan. tillsätt soja, lime och socker. Krydda med vitpeppar och hälften av saltet. Lägg på lock och låt kycklingen sakta sjuda i ca 30 minuter tills den känns mör. Vänd kycklingen med jämna mellanrum. Smaksätt det kokta riset med sesamfrö och sesamolja samt salladslök, smaka av med peppar och resten av saltet. Skär kycklingen i fina skivor och servera dem med sky och ris.

Bild:

Gunnar Nydrén