Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
1,5 dl | Vispgrädde | |
Nyponsoppa | ||
85 g | Citron | |
1 msk | Potatismjöl | |
0,5 dl | Råsocker Strö | |
6 dl | Vatten | |
1 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Nyponskalmjöl | |
Havre- och mandelsmul | ||
0,5 dl | Havregryn | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
0,5 dl | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
25 g | Mandelmjöl, (0,5 dl) | |
50 g | Smör |
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla ingredienser till smulet och smula ut det på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills smulet fått fin färg. Rör om ett par gånger under gräddningen så att smulet blir jämnt rostat.
Blanda samman nyponskalsmjöl och potatismjöl med kallt vatten i en kastrull. Koka upp soppan under vispning och smaka av med råsocker, strösocker och citronsaft. Värm så att sockret smälter och tag sedan av kastrullen från värmen. Låt soppan stå och dra några minuter. Om soppan ska serveras kall, låt den svalna och ställ sedan in den i kylen.
Servera soppan i djupa tallrikar eller skålar. Toppa med havre- och mandelsmul och ringla över grädde.
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla