Stekt gröt med äpplen och lättvispad grädde

Stekt gröt med äpplen och lättvispad grädde

15 minEnkelt
148,75 kr
4 portioner8,41 kr per portion
Grötreceptet kan här bytas ut mot din favoritgröt. Gör gröten kvällen innan och ställ i kylen över natten. Här serveras den med stekta äpplen och grädde, men de kan lika gärna bytas ut mot färska bär, yoghurt, nötter eller frön.

4 dlHavregryn
0,5 dlRåsocker Strö
8 dlVatten
1 dlSolroskärnor Naturella
1 mskStrösocker
2 dlVispgrädde
2 stÄpple Royal Gala
1 mskMat & Bak Smör
1 tskSalt Fint
1,5 tskKardemumma Mald
0,5 dlLinfrö
Instruktioner
1

Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter. Rör om då och då. Ställ i kyl över natten.

2

Rosta solroskärnor och linfrö i en torr stekpanna. Häll över på ett fat.

3

Skär äpplena i klyftor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplena tillsammans med råsocker på medelvärme. Vispa grädden lätt.

4

Skär upp gröten i kuber. Stek i stekpanna runt om tills bitarna får en krispig, gyllenbrun yta.

Servera gröten tillsammans med äpple, vispad grädde, kärnor och frön.