Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dillkött | ||
1 msk | Majsstärkelse | |
1 dl | Havrebaserad matlagning | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 krm | Kryddpeppar Hel | |
250 g | Morötter | |
1 st | Lagerblad | |
5 dl | Vatten | |
0,5 st | Dill - färsk | |
0,5 st | Purjolök | |
1,5 tsk | Ättiksprit | |
330 g | Kalkonbröst | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Kycklingfond | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 krm | Råsocker Strö | |
Tillbehör | ||
250 g | Potatis | |
30 g | Ruccolasallat |
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk.
Dillkött: Koka upp kycklingfond, vatten, kryddpeppar och lagerblad i en kastrull.
Tärna kalkonfilén och sjud i buljongen i ca 10 min.
Skala och skär morötter i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs morötter och purjo mjuka.
Ta upp kalkonköttet ur buljongen och lägg åt sidan. Sila av buljongen genom en finmaskig sil.
Tillsätt 2 dl av buljongen till morötterna och purjolöken och låt sjuda i ca 5 min.
Tillsätt majsstärkelse, havregrädde, socker och ättiksprit och låt koka ihop i ca 2 min.
Finhacka dill.
Tillsätt dillen och det kokta kalkonköttet i såsen och smaka av med salt och peppar.
Servera dillköttet med kokt potatis och lite ruccolasallad vid sidan av.
Näringsvärde: 515 kcal, 42 g protein, 14 g fett, 52 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1