Hårda karameller

Hårda karameller

10 minEnkelt
63,90 kr
1 portion10,56 kr per portion
Hårda karameller

1,5 dlVatten
0,75 dlFlorsocker
1 dlGlykossirap
3 dlStrösocker
1 krmHushållsfärg Grön
Instruktioner
1

Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja. Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på medelhög värme och koka till en temperatur på 152° eller droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten och känn om konsistensen är den rätta. Ta kastrullen från värmen och rör i valfri smaksättning (t ex pepparmintsolja) och hushållsfärg.

Klicka upp smeten på papperet eller häll i formarna. Du kan även göra stora klickar av smeten och trycka fast en halv grillpinne i trä så får du klubbor istället. Vänd bitarna i florsockret innan de läggs i en burk med tätslutande lock.