Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
Pulled chicken | ||
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Japansk soja | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
1 msk | Vatten | |
1 msk | Tomatpuré | |
600 g | Kycklingklubba Fryst | |
Tillbehör | ||
75 g | Sugarsnaps | |
0,5 st | Gurka | |
4 st | Pitabröd | |
40 g | Sötmandel Naturell | |
30 g | Färsk bladspenat |
Sätt ugnen på 175 grader.
Pulled chicken: Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och skär några snitt i skinnet på varje kycklingklubba.
Skala och riv vitlök och blanda med soja, olja, honung, balsamvinäger, spiskummin, paprikapulver, vatten och tomatpuré. Slå marinaden över kycklingen och sätt in i ugnen i ca 40-45 min.
Sås: Blanda yoghurt med sambal oelek och honung och smaka av med lite salt.
Tillbehör: Skölj sugarsnaps, gurka och spenat. Strimla sugarsnapsen och tärna gurkan smått.
Pulled chicken: Ta ut kycklingen ur ugnen och ta bort skinnet. Dra loss allt kycklingkött från benen med hjälp av en gaffel direkt i formen. Släng benen. Blanda om köttet ordentligt med marinaden och strö över hackade mandlar.
Värm pitabröden i ugnen strax innan servering.
Fyll pitabröden med pulled chicken, grönsaker och toppa med yoghurtsås.
Näringsvärde: 591 kcal. 32 g protein, 30 g fett, 47 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1