Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Smör | |
1 dl | Cornichons | |
1 st | Gul lök | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 klyfta | Vitlök | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Flingsalt | |
100 g | Ölkorv | |
600 g | Fläskfilé | |
1 st | Zucchini | |
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Syltlök | |
500 g | Potatis för Mos |
Putsa fläskfilén och skär i 2 cm tjocka skivor Skiva ölkorven Skär zucchinin i tärningar Strimla den gula lök Finhacka vitlöksklyftan
Smält smör och olja i en träktörpanna eller gryta och bryn köttet, korv, zucchini, lök och vitlök 5 min.
Tillsatt vin, grädde, cornichons och syltlök.
Koka ytterligare 5 min.
Servera med ris eller potatis mos och en grön salad.
Bild:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Ölkorv Original 105g Stensåkra