Chimichurri nice cream
Mari Bergman

Chimichurri nice cream

20 minEnkelt
212,00 kr
1 portion46,72 kr per portion
Rädda dina råvaror och gör en härligt krämig och grön smoothieglass på den övermogna bananen, den lite för mjuka avokadon och färska "på sista versen" örterna. Smaksätt med citrus och jalapeño eller annan chili som behöver räddas. Receptet ger ca 500 g färdig glass.

2 stCitron
15 gJalapeno Färsk
1 stLime
1,5 mskHonung Flytande
3 gKoriander - färsk
12 gPersilja - färsk
300 gBanan
65 gFärsk bladspenat
1 krmFlingsalt
6 gMynta - färsk
1 stAvokado
Instruktioner
1

Skala och skiva banan och avokado och lägg in i frysen i minst 3 timmar.

2

Koka upp en kastrull med vatten. Lägg spenaten i ett durkslag och häll det varma vattnet över spenaten. Spola sedan spenaten kall (detta gör du för att få fram klorofyllen och en mer intensiv grön färg).

3

Lägg banan, avokado, spenat, citronsaft, limesaft, färska örter, hackad jalapeño, honung och flingsalt i en blender eller matberedare. Mixa till en slät smoothiekonsistens.

4

Häll upp smeten i en frysbar låda med lock eller plasta väl. Frys i minst 3-4 timmar.

Bild:

Christoffer Skogsmo