Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Arborioris | |
1 st | Ruccolasallat | |
1 st | Gul lök | |
50 g | Parmesanost | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
5 dl | Svampbuljong | |
3 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
2 st | Röd Paprika | |
3 dl | Grönsaksbuljong | |
250 g | Skogschampinjoner |
Finhacka löken. Fräs lök i oljan i en stor kastrull på medelstark värme under omrörning i ca 5 minuter. Salta.
Tillsätt riset och låt fräsa med ca 2 minuter. Häll på vinet och låt det koka in helt.
Tillsätt buljongen 2 dl i taget och rör om med jämna mellanrum. Fortsätt på samma sätt tills risotton har fått en krämig konsistens, men riset fortfarande har en liten hård kärna i mitten.
Rör ner riven parmesan i risotton. Salta och peppra efter smak. Tillbehör:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär paprikan i 4 delar och rensa ur. Lägg paprikabitarna på bakplåtspapper med skalet uppåt och grilla i ugnen tills skalet blivit svart. Ta ut och låt svalna.
Skrapa bort det brända skalet med en kniv. Skär paprikafiléerna i strimlor.
Rensa och dela skogschampinjonerna i grova bitar. Fräs champinjonerna i en het stekpanna tills vattnet gått ur, tillsätt därefter smöret och stek champinjonerna gyllenbruna.
Vänd ner strimlad paprika och stekta skogschampinjoner i risotton. Servera med ruccolasallat.
1 Parmigiano Reggiano 14M 150g Zeta
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
2 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1