Filmjölksbröd med mandel och pumpafrö

Filmjölksbröd med mandel och pumpafrö

1 t 30 minEnkelt
213,70 kr
10 portioner7,63 kr per portion
Ett bröd som bakas på bikarbonat, vilket gör att du svänger ihop det i ett nafs! Brödet blir väldigt saftigt och gott. Om du inte har pumpafrön hemma kan du t.ex. ha solrosfrön istället. Mandeln kan ersättas av valfri annan nöt och filmjölken bytas ut mot naturell yoghurt.

1 dlPumpakärnor
1,5 tskBikarbonat
1 tskMat & Bak Smör
2 dlVetemjöl
1 dlLinfrö Helt
1 dlSötmandel Hel
1 tskSalt Fint
2 dlGrahamsmjöl
0,5 dlSirap Mörk
2 dlHavregryn
1 dlKruskakli
4,5 dlFilmjölk Naturell
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en brödform (ca 1½ liter) med smör.

2

Blanda havregryn, vetemjöl, grahamsmjöl, kruskakli, pumpakärnor, linfrö, mandel, bikarbonat och salt i en bunke.

3

Rör i filmjölk och sirap.

4

Klicka ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

5

Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler under bakduk.

6

Skär i skivor och servera!

Recept & styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir