Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Vetemjöl | |
2,5 dl | Standardmjölk | |
2 krm | Svartpeppar | |
250 g | Riven Ost | |
50 g | Smör | |
2 krm | Muskot Malen | |
400 g | Makaroner | |
2 krm | Salt | |
150 g | Bacon Tärnat |
Koka pastan enlig instruktionerna tills de är al dente.
Samtidigt, smält smöret i en panna/kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Koka 1 min under omrörning.
Tillsätt mjölken gradvis och rör tills blandningen är slät. Koka upp långsamt under omrörning och låt sedan koka i 2 min. Ta bort pannan/kastrullen från värmen och häll i osten. Rör om tills osten har smält. Smaka sedan av med salt, peppar och eventuella andra kryddor.
Häll av pastan. Häll tillbaka pastan i kastullen och häll sedan ostsåsen över pastan. Rör om tills all pasta är täckt av ostsås.
Tillbehör som bacon, korv eller skinka kan stekas och serveras till, eller blandas ned i pastan. Smaklig måltid
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt