Gå vidare till huvudinnehåll
Ädelostsallad med päron, mandlar och fikondressing
Mari Bergman

Ädelostsallad med päron, mandlar och fikondressing

30 minEnkelt
250,20 kr
4 portioner 36,71 kr per portion
Vi har lite grönkål, ädelost och päron som blir till en fräsch och lättlagad sallad som kan vara skönt efter helgens maffiga julbord.(Familjematkassen v52 2012)

Sallad
100 gGrönkål
2 stFikon Färska
1 stPäron
100 gSötmandel Naturell
1 stPlocksallat
140 gÄdelost
300 gBlandade bönor
3 dlQuinoa
Dressing
2 stFikon Färska
1 tskStrösocker
2 krmSvartpeppar Malen
2 mskBalsamvinäger
4 mskOlivolja
0,2 stMynta - färsk
1 tskSalt
Instruktioner
1

Sallad: Koka quinoa enligt anvisning på paketet.

2

Dressing: Dela fikon på mitten och gröp ur innehållet och lägg i en djup skål. Tillsätt olivolja, balsamvinäger, socker, salt, svartpeppar och myntablad. Mixa med en stavmixer tills du får en krämig dressing.

3

Sallad: Skölj salladen och grönkålen och skär dem i grova bitar. Skala päronet och skär det i klyftor. Sila av bönorna och spola dem under kallt vatten.

4

Skölj quinoan under kallt vatten när den är klar och blanda med dressingen och de övriga ingredienserna på ett stort fat. Toppa med smulad ädelost och mandlar. Dekorera med fikon skurna i klyftor.

Näringsvärde: 661 KCAL 38g Protein 25g Fett 47g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd