Vaniljkrokar

Vaniljkrokar

20 minEnkelt
0,00 kr
1 portion0,00 kr per portion
Österikiska bakverk som äts till jul.

Vaniljsocker att rulla dem i:
150 gStrösocker
25 gVaniljsocker
Kakdegen
40 gVaniljsocker
360 gVetemjöl
240 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Blanda det rumstempererade smöret med vaniljsocker och mjöl till en ej överarbetad deg.

2

Kyl den minst 1 timme i kylskåp invirad i en plastfilm.

3

Sätt ugnen på 190 grader.

4

Arbeta degen smidig med handen.

5

Väg av bitar à 120 g och rulla ut dem med hjälp av vetemjöl till penntjocka längder.

6

Dela längderna i 55 mm långa bitar med hjälp av en vass kniv.

7

baka dem gyllenbruna i 8-10 minuter.

8

Blanda strösocker och vaniljsocker med handen och rulla de varma kakorna i vaniljsocker, försiktigt så att de inte går sönder.

Bild:

Ulf Widell