Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
150 g | Halloumi | |
4 msk | Pesto Grön | |
250 g | Körsbärstomater | |
Tomatsoppa | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
6 dl | Vatten | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 msk | Basilika - torkad | |
1 msk | Grönsaksbuljong |
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter. Tillsätt konserverade hela tomater, basilika, buljongpulver (inte förmycket) och vatten. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer. Koka upp soppan igen och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Skär halloumin i bitar och stek i olja i några minuter. Lägg halloumin i en skål och blanda med pesto. Skär tomaterena i mindre bitar och blanda ner dem i skålen. Häll upp soppan i skålar och toppa med ost- och tomatblandningen. Garnera med en basilikakvist.
1 Pesto Alla Genovese Krämig Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria