Gå vidare till huvudinnehåll
Tomatsoppa med pestomarinerad halloumi
Hemmakock

Tomatsoppa med pestomarinerad halloumi

30 minEnkelt
117,40 kr
4 portioner 17,01 kr per portion
Godaste soppan som kan varieras med getost, ädelost eller mozzarella

Topping
150 gHalloumi
4 mskPesto Grön
250 gKörsbärstomater
Tomatsoppa
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt
6 dlVatten
400 gHela Tomater Konserverade
1 stGul lök
2 klyftaVitlök
1 krmChiliflakes
1 mskBasilika - torkad
1 mskGrönsaksbuljong
Instruktioner
1

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter. Tillsätt konserverade hela tomater, basilika, buljongpulver (inte förmycket) och vatten. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer. Koka upp soppan igen och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Skär halloumin i bitar och stek i olja i några minuter. Lägg halloumin i en skål och blanda med pesto. Skär tomaterena i mindre bitar och blanda ner dem i skålen. Häll upp soppan i skålar och toppa med ost- och tomatblandningen. Garnera med en basilikakvist.