Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Fänkål Färsk | |
2 msk | Smör | |
2 msk | Honung Flytande | |
1 tsk | Kummin | |
2 msk | Olivolja | |
Aioli | ||
1 krm | Salt | |
2 st | Ägg | |
1 st | Citron | |
1,5 dl | Matolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Skär av dillen på fänkålen och lägg åt sidan för garnering. Skär fänkålsknölarna i centimetertjocka skivor på längden. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Lägg i fänkålsskivorna och stek dem gyllenbruna i omgångar. Lägg sedan över dem på en tallrik.
Blanda honung och kryddor i stekpannan - tillsätt eventuellt lite extra smör om pannan är för torr. Låt blandningen koka samman under 1 minut och lägg sedan i fänkålen igen. Stek i ytterligare ett par minuter på varje sida. Låt svalna något innan servering.
Separera äggulorna från vitorna. Lägg gulorna till aiolin i en liten skål. Riv vitlöken fint, lägg den i skålen och vispa samman, gärna med elvisp. Fortsätt att vispa på hög hastighet och droppa samtidigt ner oljan långsamt i skålen. Mot slutet kan du hälla ner oljan i en fin stråle under vispningen. Smaka av med citronsaft och salt.
Klicka ut aiolin på fänkålsskivorna, garnera med fänkålsdillen och servera.
Recept ur boken ”Mitt gröna skafferi” - Bonnier Fakta
Bild:
Karoline Jönsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel