Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
0,5 st | Plocksallat | |
0,5 st | Gurka | |
Ruccolaköttfärs | ||
0,5 krm | Cayennepeppar | |
3 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
1,5 tsk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Chilipulver | |
40 g | Ruccolasallat | |
500 g | Nötfärs | |
Till servering | ||
400 g | Tagliatelle |
Koka upp en stor kastrull med vatten till pastakoket.
Ruccolafärs: Skala och hacka löken fint.
Hetta upp lite olja eller smör i en gryta eller stekpanna. Fräs löken mjuk, försiktigt så den inte bränns.
Hacka eller skär ruccolan.
Tillsätt lite mer olja eller smör och fräs färsen tillsammans med tomatpuré, cayenne, chilipulver och salt.
Tillsätt 2 dl vatten, ruccola och pressa ner vitlöksklyftorna. Rör om och koka upp. Låt småputtra 10 min eller mer.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Sallad: Skölj och strimla salladen. Skölj och dela gurkan i mindre bitar.
Blanda ihop sallad och gurka i en skål. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Servera den nykokta pastan med färsen och salladen.
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1