Gå vidare till huvudinnehåll
Tagliatelle och köttfärssås med ruccola
Hemmakock

Tagliatelle och köttfärssås med ruccola

20 minEnkelt
222,80 kr
4 portioner 30,88 kr per portion
Familjekassen v7

Sallad
0,5 stPlocksallat
0,5 stGurka
Ruccolaköttfärs
0,5 krmCayennepeppar
3 mskTomatpuré
1 stGul lök
1,5 tskSalt
2 klyftaVitlök Vanlig
2 tskChilipulver
40 gRuccolasallat
500 gNötfärs
Till servering
400 gTagliatelle
Instruktioner
1

Koka upp en stor kastrull med vatten till pastakoket.

2

Ruccolafärs: Skala och hacka löken fint.

3

Hetta upp lite olja eller smör i en gryta eller stekpanna. Fräs löken mjuk, försiktigt så den inte bränns.

4

Hacka eller skär ruccolan.

5

Tillsätt lite mer olja eller smör och fräs färsen tillsammans med tomatpuré, cayenne, chilipulver och salt.

6

Tillsätt 2 dl vatten, ruccola och pressa ner vitlöksklyftorna. Rör om och koka upp. Låt småputtra 10 min eller mer.

7

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

8

Sallad: Skölj och strimla salladen. Skölj och dela gurkan i mindre bitar.

9

Blanda ihop sallad och gurka i en skål. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Servera den nykokta pastan med färsen och salladen.