Gå vidare till huvudinnehåll
Potatistortilla
Hemmakock

Potatistortilla

20 minEnkelt
148,85 kr
4 portioner 20,58 kr per portion
Familjekassen v5

Till servering
250 gHaricot Verts Fryst
70 gProsciutto
Potatistortilla
1 tskSalt
1 krmSvartpeppar Malen
5 stÄgg
1 stGul lök
500 gPotatis
Instruktioner
1

Koka upp en kastrull med vatten och koka haricot vertsen enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och låt de färdigkokta bönorna stå under lock så att de håller sig varma tills de ska serveras.

2

Skala och skiva potatis och lök tunt.

3

Stek först löken i smör i en stor stekpanna.

4

Ta upp den och stek potatisen på svag värme ca 10-15 min.

5

Lägg över löken i potatispannan. Krydda med salt och peppar.

6

Vispa ihop äggen och häll ner i pannan. Lyft potatisen så att smeten kan rinna ner. Salta och peppra och stek tills det stelnar. Skaka om då och då så att tortillan inte fastnar.

7

Smaksätt de kokta haricot vertsen med en klick smör.

Servera potatistortillan med salamin eller skinkan, samt de varma haricot vertsen.