Gå vidare till huvudinnehåll
Pilgrimsmusslor med melonsalsa och tryffeldipp

Pilgrimsmusslor med melonsalsa och tryffeldipp

20 minEnkelt
400,75 kr
4 portioner 44,13 kr per portion
Pilgrimsmusslor med melonsalsa och tryffeldipp

Majonnäs
4 dlRapsolja
2 mskVitvinsvinäger
3 stÄgg
1 mskTryffelolja
2 mskDijonsenap
Pilgrimsmusslor & salsa
30 gSvarta oliver
1 stRödlök
200 gPilgrimsmusslor
0,5 stKörvel - färsk
1 mskOlivolja
200 gMelon
0,5 stGurka
30 gKapris, Hel
Instruktioner
1

Skär melon och gurka i sköna bitar - det ska se "levande" ut, inte för perfekt. Skiva rödlöken tunt. Dela kaprisbären mitt itu. Vänd runt melon, gurka, rödlök, kaprisbär och oliver i olivolja och smaksätt med salt och peppar.

Majonnäsen: Dela äggen och vispa samman äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt majonnäsen med tryffelolja och citronsaft. Tillsätt eventuellt salt och peppar.

Halstra pilgrimsmusslorna gyllene på båda sidor. Servera pilgrimsmusslorna med tryffeldippen och melonsalsan. Garnera med körvel.

Bild:

Niklas Bernstone