Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rödkålsslaw | ||
300 g | Rödkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Citron | |
1 tsk | Honung | |
1 krm | Salt | |
Ingefärspicklad gurka | ||
1 tsk | Färsk ingefära | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Vatten | |
0,5 st | Gurka | |
1 tsk | Honung | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
Burgare | ||
1,5 msk | Olivolja | |
560 g | Vegetariska produkter | |
0,5 st | Romansallat | |
200 g | Hamburgerbröd | |
0,5 st | Rödlök |
Ingefärspicklad gurka: Skölj och skiva gurkan tunt. Skala och riv ingefära. Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, honung, salt och vatten. Blanda om och låt stå till servering.
Rödkålsslaw: Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda i en skål med creme fraiche, honung och citronskal- och saft från en 1/2 citron. Smaka av med salt och peppar.
Burgare: Värm Oumphen på medelvärme i lite olja ca 3-4 min under omrörning.
Skala och strimla löken och skölj 4 salladsblad.
Montering: Montera burgarna med salladsblad, Oumph, rödlöksskivor och rödkålsslaw. Toppa med den ingefärspicklade gurkan.
Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 407 kcal, 24 g protein, 23 g fett, 39 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko