Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Getostkräm | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
200 g | Getost, Chevre | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
250 g | Edamamebönor | |
0,5 msk | Olivolja | |
70 g | Färsk bladspenat | |
1 krm | Salt | |
50 g | Groddar | |
1 st | Citron | |
100 g | Hasselnötter | |
Bakad rotselleri | ||
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 kg | Rotselleri | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande |
Sätt ugnen på 175 grader och tina edamamebönorna.
Bakad rotselleri: Skala rotsellerin och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakplåtsklädd plåt.
Skala och riv vitlök och blanda med olja och honung i en skål. Pensla vitlöksoljan över selleriskivorna på varje sida. Krydda med salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 25-30 min.
Getostkräm: Skär bort kanterna runt om getosten. Skär sedan osten i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt creme fraiche och honung och mixa slätt med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
Tillbehör: Lägg de tinade edamamebönorna i en skål. Skölj citronen. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft till bönorna samt olja och en nypa salt. Blanda om och ställ åt sidan till servering.
Rosta hasselnötterna i en torr panna ca 2-3 min. Rör om så att de inte bränns vid.
Skölj spenaten och groddarna.
Lägg upp spenaten på ett fat och placera ut de rostade selleriskivorna över. Toppa med edamamebönor, hasselnötter, getostkräm och sist de fina rödbetsgroddarna.
Näringsvärde: 599 kcal, 19 g protein, 45 g fett, 19 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1