Gå vidare till huvudinnehåll
Blomkålssoppa med pestokrutonger
Hemmakock

Blomkålssoppa med pestokrutonger

20 minEnkelt
240,60 kr
4 portioner 26,66 kr per portion
Familjematkassen v15

Blomkålssoppa
1 tskSalt
450 gBlomkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 lVatten
2 stGrönsaksbuljong
1 stPurjolök
2,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
300 gPotatis
Pestokrutonger
1 klyftaVitlök Vanlig
30 gSötmandel Spån
0,5 stBladpersilja - färsk
3 mskOlivolja
200 gLantbröd
50 gParmesanost
Instruktioner
1

Blomkålssoppa: Skala potatisen och skär i små bitar. Dela blomkålen i buketter. Ansa och strimla purjolöken.

2

Lägg grönsakerna i en gryta och tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka i 15 min.

3

Pestokrutonger: Skär brödet i tärningar. Skala vitlöken och hacka/bryt nötterna i mindre bitar.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek bröd, pressad vitlök, och nötter tills de fått fin färg. Dra stekpannan från värmen och låt svalna.

5

Hacka persiljan och blanda samman med osten och krutongerna.

6

Soppa forts: Mixa soppan slät tillsammans med yoghurt och smaka av med salt och peppar.

Strö krutongpeston över soppan innan serveringen. Servera resterande bröd vid sidan om.