Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingsallad med rödbetor & getostkräm
Mathem

Kycklingsallad med rödbetor & getostkräm

30 minEnkelt
364,15 kr
4 portioner 65,07 kr per portion
Kycklingsallad med rödbetor & getostkräm. Är du grillsugen finns det självklart lite smått och gott även denna vecka som funkar bra på grillen. Kycklingen till rödbetssalladen går utmärkt att lägga på grillen om vädret tillåter.

Sallad
100 gValnötter
10 gSmör
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
2 stRödbetor Färsk
100 gFärsk bladspenat
1 tskSalt
800 gKycklinglårfile
4 dlBulgur
1 stRödlök
Getostkräm
1 tskHonung
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt
100 gMatlagningsyoghurt Turkisk
200 gGetost, Chevre
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Koka rödbetorna i lätt-saltat vatten ca 15 min.

2

Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

3

Salta och peppra kycklingen efter smak och stek filéerna i en panna med lite smör och olja tills de får en fin stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 5-10 min eller tills kycklingen är helt genomstekt.

4

Skölj ur pannan och stek valnötterna hastigt på medelvärme med honung och lite smör.

5

Mixa getosten med yoghurt, salt, svartpeppar och honung i en matberedare eller med en stavmixer till en slät konsistens.

6

Blanda bulgur med sköljd spenat, rödbetsklyftor, kyckling och ½ rödlök i tunna skivor på ett fat. Toppa med valnötter och servera med getostkräm.