Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
100 g | Valnötter | |
10 g | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 st | Rödbetor Färsk | |
100 g | Färsk bladspenat | |
1 tsk | Salt | |
800 g | Kycklinglårfile | |
4 dl | Bulgur | |
1 st | Rödlök | |
Getostkräm | ||
1 tsk | Honung | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
100 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
200 g | Getost, Chevre |
Sätt ugnen på 175 grader. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Koka rödbetorna i lätt-saltat vatten ca 15 min.
Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
Salta och peppra kycklingen efter smak och stek filéerna i en panna med lite smör och olja tills de får en fin stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 5-10 min eller tills kycklingen är helt genomstekt.
Skölj ur pannan och stek valnötterna hastigt på medelvärme med honung och lite smör.
Mixa getosten med yoghurt, salt, svartpeppar och honung i en matberedare eller med en stavmixer till en slät konsistens.
Blanda bulgur med sköljd spenat, rödbetsklyftor, kyckling och ½ rödlök i tunna skivor på ett fat. Toppa med valnötter och servera med getostkräm.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel