Gå vidare till huvudinnehåll
Baconlindad pesto & mozzarella-fylld kycklinglårfilé

Baconlindad pesto & mozzarella-fylld kycklinglårfilé

45 minEnkelt
450,70 kr
4 portioner 74,46 kr per portion
Kristians bästa recept!

700 gKycklinglårfile
70 gMachesallat
500 gTortellini Färsk
140 gBacon Skivat
100 gCreme Fraiche Naturell
100 gKörsbärstomater
1 stFärsk timjan
100 gPesto Grön
100 gMozzarellaost
Instruktioner
1
  1. Låt kycklingen tina om du har fryst.

  2. Sätt ugnen på 225°C.

  3. Låt mozzarellaosten rinna av och riv i små bitar. Blanda med peston i en skål. Salta och peppra.

  4. Om stora kycklingfiléer, skär en djup skåra i sidan av varje filé (nästan hela vägen igenom) och fyll med pesto-mozarellafyllningen. Om det är små filéer, sätt ihop två med fyllning mellan. Linda två baconskivor runt varje för att hålla ihop.

  5. Lägg filéerna i ugnsfast form och sätt in i ugnen. Låt tillagas till de är ca 75°C i innertemperatur, ca 25-30 min. Sista 10 minuterna kan man köra med grill för att få finare baconyta.

  6. Koka under tiden pastan och skölj sallad och tomater.

  7. Servera kycklingen med pasta, en klick crème fraîche, några kvistar timjan och sallad och tomat vid sidan om.

Bild:

UlmiusStorm