Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Vetemjöl | |
100 g | Riven Gratängost | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
500 g | Krossade Tomater | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
50 g | Smör | |
500 g | Nötfärs | |
2 tsk | Basilika - torkad | |
1 st | Köttbuljong | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Mellanmjölk | |
2 dl | Vatten | |
1 st | Vanliga morötter | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
300 g | Penne |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pasta om du inte redan har färdigkokt.
Skala morot, lök och vitlöksklyftor. Hacka och riv eller mixa i en matberedare.
Hetta upp olja i en panna. Stek lök och morotsblandningen utan att det tar färg ca 1 min. Tillsätt köttfärsen och bryn tills köttet är genomstekt.
Tillsätt krossade tomater, vatten, honung, buljong, tomatpuré, salt, svartpeppar och basilika.
Smält smör i en liten kastrull. Vispa ut vetemjöl och späd med mjölk. Salta och peppra efter smak.
Varva pastan med köttfärssåsen och bechamelsåsen. Avsluta med ett lager ost. Sätt in i ugnen ca 20 min. Beroende på vad du har för ugn, varmluft går lite fortare än vanlig ugn.
Servera gärna köttfärsgratängen med en grönsallad.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant