Snabblagad vegochili med mangosalsa och picklad rödlök
Mari Bergman

Snabblagad vegochili med mangosalsa och picklad rödlök

45 minEnkelt
338,85 kr
4 portioner28,42 kr per portion
Vegetarisk chiligryta som kokats i Coca-Cola och med mycket smak och massa goda tillbehör. En god chili behöver inte ta flera timmar att koka, prova vår lite snabbare genväg. Mangosalsa, picklad rödlök och nachochips blir goda tillbehör, en riktig vegofest!

Picklad rödlök
3 stRödlök
2 dlVatten
0,5 mskSalt Fint
2 dlÄttiksprit
0,75 dlStrösocker
Tillbehör
100 gTortillachips
Chiligryta
1 mskLantbuljong
300 gVanliga morötter
1 dlVatten
3 mskTomatpuré
1 mskBalsamvinäger
2 klyftaVitlök Vanlig
33 clLäsk liten
1 krmSalt Fint
1 stGul lök
1 mskOlivolja
300 gVegetarisk Färs
0,5 mskChilipulver Chipotle
0,5 mskSpiskummin
Salsa
1 stLime
0,5 mskOlivolja
1 stAvokado
225 gMango Fryst
0,5 stRödlök
0,5 stGurka
1 krmSalt Fint
0,5 stKoriander - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stRöd Paprika
Instruktioner
1

Vegochili: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs löken tillsammans med färs och morötter. Tillsätt chipotlechili, spiskummin och lantbuljong och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och rör om. Slå i Coca Cola och vatten och tillsätt lite salt. Låt chilin småputtra i ca 25 min tills alla goda smaker har kokat in ordentligt.

2

Salsa: Lägg den tinade mangon i en skål. Tärna och gröp ur avokadoköttet. Skölj och tärna gurka och paprika smått. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och grovhacka koriandern. Blanda samman allting med mangon och pressa i saft från en lime. Tillsätt olja och smaka av med salt och peppar.

3

Picklad rödlök: Gör detta en dag i förväg! Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra i 4-24 timmar. Löken håller sig kyld i 2-3 dagar.

4

Tillbehör: Lägg upp nachochips på ett fat och lägg creme fraiche i en skål.

Servera vegochilin med nachos, salsa, picklad rödlök och en klick creme fraiche.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 611 kcal, 19 g protein, 28 g fett, 65 g kolhydrater.

Bild:

Susanna Livijn Wexell