Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
1 st | Purjolök | |
2 msk | Kinesisk soja | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Älgfärs | |
1 dl | Vatten | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
50 g | Trattkantareller Torkade | |
2 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
500 g | Tagliatelle | |
Sallad | ||
6 st | Kvisttomater | |
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Vinäger |
Lägg den rensade svampen i en stekpannan och slå på vatten. Förväll svampen tills all vätska har kokat in.
Tillsätt en klick smör och stek tills svampen fått färg. Lägg över svampen i en gryta medan du bryner hackad lök och färs i en stekpanna.
Skölj purjolöken noga. Finstrimla några centimeter av den gröna delen och lägg åt sidan.
Skär resterande purjolök i grova bitar. Häll i färsen i grytan tillsammans med grädde, soya och grovt skuren purjolök. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Sallad Blanda olivolja med vinäger. Salta och peppra. Skär tomater i skivor och strö över finstrimlad purjolök. Slå över vinägrett och blanda ihop.
Servera grytan med tagliatelle och sallad. Smaklig måltid!
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Älgfärs Fryst 400g Svenskt Gårdsvilt
1 Torkad Trattkantarell Cibaria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla