Grilloumibowl med tomater, örter och quinoa
Fontana

Grilloumibowl med tomater, örter och quinoa

30 minEnkelt
318,35 kr
4 portioner57,08 kr per portion
Med Grilloumi i kylen kan du när som helst svänga ihop en bowl. Koka gärna bulgur och quinoa i grönsaksbuljong för mer smak. En klick hummus är det perfekta tillbehöret.

250 gKörsbärstomater
0,5 tskSvartpeppar Malen
125 gSalladslök
2 stCitron
200 gHummus
1 tskFlingsalt
400 gHalloumi
2 mskOlivolja, Extra Virgin
1 mskStrösocker
100 gBladpersilja - färsk
1 dlQuinoa
600 gZucchini
1 dlBulgur
1 mskOlivolja
0,5 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Koka quinoa och bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Koka dem gärna tillsammans, men tänk på att de har olika koktid. Häll bort överflödigt vatten och låt allt ånga av.

2

Pressa saften ur citronerna. Blanda citronsaft, olivolja, salt, peppar och en nypa socker till en dressing.

3

Finhacka salladslök, bladpersilja och mynta. Halvera tomaterna. Blanda örter, tomater, quinoa och bulgur och häll dressingen över.

4

Skär Grilloumi och zucchini i stavar. Hetta upp en stekpanna och stek dem i olivolja.

5

Varva ingredienserna i fyra rymliga skålar. Toppa med flingsalt, svartpeppar, en skvätt olivolja och en rejäl klick hummus.