Toscaäpplen

Toscaäpplen

30 minEnkelt
181,85 kr
8 portioner7,79 kr per portion
Nötter och äpplen är en klassisk kombination, extra goda är dessa äpplen nybakade och varma.

Till servering
3 dlVispgrädde
2 mskVetemjöl
0,5 mskStandardmjölk
3 mskRåsocker Strö
4 stÄpple Royal Gala
80 gPistagenötter
75 gMat & Bak Smör
1 mskHonung
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200°. Halvera äpplena och ta bort kärnhusen. Skär ett rutmönster i äppelhalvorna och lägg dem i en ugnssäker form. Hyvla över 1/3 av smöret och strö över 1/3 av råsockret. Baka i mitten av ugnen 20 min. Skala eventuellt och grovhacka nötterna. Smält resten av smöret och tillsätt resten av råsockret, honung, mjölk och mjöl. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknar lite. Rör ner nötterna. Höj ugnstemperaturen till 225°. Fördela toscasmeten på äppelhalvorna och fortsätt baka i mitten av ugnen ca 10 min tills de börjar få fin färg. Vispa grädden lätt och servera till.

Fler recept till höstens mys hittar du på www.arla.se