Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
800 g | Sötpotatis | |
Sandwich | ||
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Vanliga Tomater | |
0,5 st | Rödlök | |
100 g | Ruccolasallat | |
1 msk | Smör | |
4 st | Ciabatta | |
120 g | Bacon Skivat | |
400 g | Kycklingfile | |
1 msk | Olivolja | |
Currydressing | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 tsk | Curry |
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över lite olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 25 min.
Currydressing: Skala och finriv äpplet. Fräs äpplet hastigt i smör i en liten kastrull tillsammans med curry. Blanda äppel- och curryfräset med yoghurt. Salta och peppra efter smak och ställ kallt.
Skär kycklingen så att du får antalet bitar som portioner. Salta och peppra på båda sidor. Hetta upp en panna med lite smör och olja och stek varje filé så att de får en fin stekyta. Lägg över kycklingen på plåten i ugnen så att de bir helt genomstekta och håller värmen.
Torka ur panna och stek baconskivorna krispiga, lägg sedan över dem på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Värm brödet lite ugnen.
Skär tomaterna och rödlöken i skivor. Skölj salladen.
Lägg en klick curryyoghurt på undersidan av varje bröd. Dela bröden om du har stora bitar. Toppa sedan med kyckling, bacon, tomat, rödlök och sallad.
Servera tillsammans med sötpotatis.
Näringsvärde: 703 KCAL 42g Protein 25g Fett 74g Kolhydrater
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Ciabatta Surdegsbullar EKO/KRAV Fryst Il Fornaio
1 Äpple Golden Delicious Klass1