Gå vidare till huvudinnehåll
Ajvarglazade kycklingspett med potatissallad
Mari Bergman

Ajvarglazade kycklingspett med potatissallad

30 minEnkelt
365,70 kr
4 portioner 45,71 kr per portion
Kycklingspett med en smakrik glaze i form av ajvar relish. Servera med en somrig potatissallad med färska örter. Enkelt och gott!

Kycklingspett
1 dlAjvar
1 tskHonung Flytande
650 gKycklingfile Fryst
1 mskTomatpuré
1 krmSalt
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskChiliflakes
Potatissallad
1 krmSvartpeppar Malen
800 gFärskpotatis
100 gRuccolasallat
0,5 stBasilika - färsk
3 mskOlivolja
1 tskHonung Flytande
2 mskVit balsamvinäger
0,5 tskSalt
0,5 stGräslök - färsk
0,5 mskDijonsenap
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Potatissallad: Skölj och dela potatisen på mitten. Koka potatisen i saltat vatten.

3

Kycklingspett: Skär varje kycklingfilé i två delar på längden. Trä filéerna på 8 spett och salta lite lätt.

4

Skala vitlöken. Blanda ihop ajvar relish, chiliflakes, honung och tomatpuré i en skål. Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt en nypa salt. Blanda om ordentligt.

5

Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och grilla kycklingspetten hastigt på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över spetten på en ugnsplåt och skeda över glazen. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.

6

Potatissallad: Skölj och finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop med olja, balsamvinäger, dijonsenap, honung, salt och peppar i en stor skål.

7

Sila av potatisen och tillsätt till dressingen. Skölj ruccolan och blanda ner precis vid servering.

Servera kycklingspetten tillsammans med potatissalladen.

Näringsvärde: 455 kcal, 40 g protein, 17 g fett, 37 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell