Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Spiskummin | |
1 st | Gul lök | |
0,5 dl | Vatten | |
250 g | Långkornigt Ris | |
600 g | Kycklingfile | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 tsk | Rapsolja | |
0,5 tsk | Garam Masala | |
1 msk | Honung | |
0,5 st | Vitlök Solo | |
400 g | Krossade Tomater | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
0,5 tsk | Kanel |
Så här gör du Skala och klyfta löken. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken på medelhög värme tills den börjar få färg. Lägg i de krossade tomaterna och vatten. Tillsätt sambal, pressad vitlök, gurkmeja, spiskummin, kanel och garam masala. Salta och peppra och låt puttra ihop. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg ner i grytan och låt koka tills kycklingen är klar. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Blanda yoghurt med honung i en skål. Servera vindaloon med ris, honungsyoghurt och sallad.
Toppa vindaloon med färsk koriander.
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel