Gå vidare till huvudinnehåll
Honungs-& balsamico marinerad lax med fetaostpasta
Monika Ahlberg

Honungs-& balsamico marinerad lax med fetaostpasta

30 minEnkelt
435,20 kr
4 portioner 90,51 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v33) En lättlagad och härlig lax som serveras med en rykande het pasta smaksatt med fetaost.

Honungs- & balsamicomarinerad lax
600 gLaxfilé
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlHonung Flytande
0,5 dlVit balsamvinäger
1 tskFlingsalt
Fetaostpasta
150 gFetaost
250 gKörsbärstomater
400 gTortiglioni
200 gRuccolasallat
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175°C.

Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra. Värm honung och balsamvinäger i en kastrull. Rör tills det smält samman. Häll marinaden över laxfiléerna. Stek i ugn i ca 15 minuter. Fisken är helt genomstekt när fiskköttet ”flikar” sig lätt.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Häll av vattnet från pastan och lägg upp i en skål. Smula ner fetaosten och vänd ner rucolasallad och tomater. Blanda och servera!