Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Smör | |
0,5 tsk | Salt | |
400 g | Makaroner | |
300 g | Riven Cheddarost | |
5 dl | Mellanmjölk | |
0,5 dl | Jalapeno Konserverad | |
360 g | Vegetarisk Färs | |
1 msk | Rapsolja | |
2,5 msk | Vetemjöl | |
Topping | ||
2 msk | Panko | |
100 g | Riven Ost | |
0,25 st | Dill - färsk |
Bryn färsen i lite olja i en stekpanna tills den får fin färg.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, tillsätt osten under fortsatt vispning och låt sjuda i 3-5 minuter tills du fått en tjock sås. Tillsätt saltet och vispa ihop.
Värm ugnen till 225°.
Varva pasta och färs med ostsåsen i en oljad ugnsform. Toppa med resterande ost, och sedan med finhackad till blandad med panko och färsk jalapeño. Baka i ugnen i 10-15 minuter, tills osten på toppen fått fin färg.
Toppa med finhackad dill. Servera direkt!
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt