Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Morotssallad | ||
250 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Salt | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
Rostad blomkål | ||
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
450 g | Blomkål Färsk, (1 st) | |
Djungelkyckling | ||
1 msk | Curry | |
600 g | Kycklingfile | |
2 msk | Olivolja | |
3 dl | Gräddmjölk | |
1,5 msk | Kycklingfond | |
0,5 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Rostad blomkål: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Lägg buketterna i en ugnsfast form. Ringla över olja, honung och krydda med salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 15-20 min.
Djungelkyckling: Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek kycklingen tillsammans med löken och curry tills kycklingen har fått fin färg. Slå på gräddmjölk och buljong/fond. Låt det hela sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Morotssallad: Skala och grovriv morötterna. Blanda med citronsaft och salt.
Servera kycklingen tillsammans med ris, rostad blomkål och morotssallad.
Näringsvärde: 559 kcal, 42 g protein, 12 g fett, 67 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria