Gå vidare till huvudinnehåll
Snabbgrillad kyckling med honungs- och rosmarinrostade morötter
Mari Bergman

Snabbgrillad kyckling med honungs- och rosmarinrostade morötter

45 minEnkelt
342,20 kr
4 portioner48,72 kr per portion
Grillmiddag med rostade morötter smaksatta med färsk rosmarin, vitlök och honung tillsammans med marinerad kyckling är magiskt gott och lättlagat. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,63

Hummus
275 gHummus
Kyckling
800 gFärsk kycklingfilé
Sallad
0,5 mskOlivolja
125 gRädisor
65 gSalladsmix
Morötter
500 gMorötter, (2 knippen)
2 tskHonung
1 mskOlivolja
1 mskRosmarin - färsk
1 mskSesamfrö
0,5 tskFlingsalt
2 klyftaVitlök Färsk
2 mskCitron
Instruktioner
1

Morötter: Värm ugnen till 200 grader. Tvätta morötterna och skär bort blasten.

2

Skala och riv vitlök och finhacka rosmarin. Blanda morötterna med vitlök, rosmarin, olja, honung och salt efter smak på en plåt med bakplåtspapper. Rosta morötterna i ugnen i ca 30 min.

3

Kyckling. Grilla kycklingen ca 3-4 min/sida.

4

Dela citronen på mitten och grilla citronhalvorna ca 3-4 min/sida.

5

Sallad: Blanda salladen med skivade rädisor och ringla över olja.

6

Ta ut morötterna ur ugnen och lägg upp på ett fat. Pressa över citronsaft från de grillade citronhalvorna och strö över sesamfrön och lite färska rosmarinblad.

Servera den grillade kycklingen med morötter, sallad och hummus.

Bild:

Nurlan Emir