Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Hummus | ||
275 g | Hummus | |
Kyckling | ||
800 g | Färsk kycklingfilé | |
Sallad | ||
0,5 msk | Olivolja | |
125 g | Rädisor | |
65 g | Salladsmix | |
Morötter | ||
500 g | Morötter, (2 knippen) | |
2 tsk | Honung | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Rosmarin - färsk | |
1 msk | Sesamfrö | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
2 msk | Citron |
Morötter: Värm ugnen till 200 grader. Tvätta morötterna och skär bort blasten.
Skala och riv vitlök och finhacka rosmarin. Blanda morötterna med vitlök, rosmarin, olja, honung och salt efter smak på en plåt med bakplåtspapper. Rosta morötterna i ugnen i ca 30 min.
Kyckling. Grilla kycklingen ca 3-4 min/sida.
Dela citronen på mitten och grilla citronhalvorna ca 3-4 min/sida.
Sallad: Blanda salladen med skivade rädisor och ringla över olja.
Ta ut morötterna ur ugnen och lägg upp på ett fat. Pressa över citronsaft från de grillade citronhalvorna och strö över sesamfrön och lite färska rosmarinblad.
Servera den grillade kycklingen med morötter, sallad och hummus.
Bild:
Nurlan Emir
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel