Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad havregröt med äpple
Karin Olsson

Ugnsbakad havregröt med äpple

30 minEnkelt
204,15 kr
6 portioner9,74 kr per portion
Ett perfekt sätt att göra vardagens havregrynsgröt lite lyxigare. Gröten smakar äpple och kanel och får sötma av mosad banan. Dessutom kan den sparas i lämpliga portioner i kylen. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,11

Topping
0,5 dlRiven kokos
100 gSvenska Äpplen
1 mskHonung Flytande
Till servering
1 dlLingon Fryst
4 dlHavredryck Naturell
Gröt
1 tskSalt Fint
1,5 dlHavregryn
2 stÄgg
1,5 tskKardemumma Mald
1,5 tskKanel Malen
4,5 dlHavredryck Naturell
200 gSvenska Äpplen
1,5 dlFiberberikade Havregryn
2 stBanan
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Blanda drycken med äggen och tillsätt havregrynen.

3

Mosa banan och riv äpple grovt, tillsätt i smeten.

4

Tillsätt salt, kanel och kardemumma och blanda om.

5

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form och tillsätt smeten.

6

Skiva äpple tunt med kniv eller mandolin, lägg omlott över gröten.

7

Rippla över honung och strö över kokosflingor.

8

Grädda gröten i ugnen i 20 min.

9

Skär upp gröten i portionsbitar och servera med valfri mjölk och bär.

Bild:

Petter Backlund