Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mjuk pepparkaka | ||
1 tsk | Ingefära Malen | |
1,5 dl | Muscovadosocker | |
1 tsk | Bikarbonat | |
0,5 tsk | Nejlikor Malda | |
2 st | Ägg | |
1,5 dl | Filmjölk Naturell | |
1 dl | Brunt Farinsocker | |
1 krm | Flingsalt | |
100 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Kanel Malen | |
Topping | ||
1 st | Citron - Eko | |
2 msk | Lingon Fryst | |
1 dl | Florsocker | |
150 g | Färskost Naturell |
Mjuk pepparkaka: Värm ugnen till 175 grader. Låt smöret bli rumsvarmt.
Smöra och bröa en avlång brödform, ca 1.5 liter.
Blanda vetemjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika, bikarbonat och salt i en liten skål.
Vispa rumstempererat smör, muscovadosocker och farinsocker med elvisp i en stor bunke. Knäck i ett ägg i taget och vispa samman. Tillsätt filmjölken och vispa till en jämn smet.
Blanda ner mjölblandningen lite i taget under tiden du vispar ihop. Vänd om försiktigt mot slutet med en slickepott istället för elvisp.
Häll smeten i brödformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45-50 min. Ta ut kakan och låt den svalna på galler.
Topping: Rör ihop färskost, florsocker och rivet citronskal och fyll en spritspåse med en mönstrad tyll med blandningen.
Spritsa ett vackert mönster med frostingen över pepparkakan.Toppa med frysta lingon och servera.
Bild:
Nurlan Emir
1 Brun Farin Strö 500g Dansukker
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant