Pepparkaka mjuk
Linnéa Seidel

Pepparkaka mjuk

1 tEnkelt
398,35 kr
8 portioner4,89 kr per portion
Pepparkakan blir extra saftig, och vacker, med lite lingon i smeten. Fler recept: Pepparkakor, Mjuk pepparkaka - glutenfri, Mjuk pepparkaka - lchf

2 stÄgg
1,5 dlBrunt Farinsocker
2 tskKanel
0,5 dlKaffegrädde
1,5 dlFruktsocker
0,75 dlStröbröd
3,75 dlVetemjöl
100 gMat & Bak Smör
50 gSötmandel Naturell
1,5 tskBakpulver
1 dlLingon
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i formen.

2

Skålla, skala och hacka 20 st mandlar. Vispa ihop socker och ägg väl.

3

Blanda i smöret (avsvalnat), grädden, mjöl, bakpulver och kryddorna. Rör samman. Blanda sist ner mandeln och lingon.

4

Smörj och bröa en 1,5 l form. Häll i smeten och grädda ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Ska vara fast och hård.

5

Strö över florsocker vid serveringen om så önskas.

Bild:

Katja Kristoferson