Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Ägg | |
1,5 dl | Brunt Farinsocker | |
2 tsk | Kanel | |
0,5 dl | Kaffegrädde | |
1,5 dl | Fruktsocker | |
0,75 dl | Ströbröd | |
3,75 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
50 g | Sötmandel Naturell | |
1,5 tsk | Bakpulver | |
1 dl | Lingon |
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i formen.
Skålla, skala och hacka 20 st mandlar. Vispa ihop socker och ägg väl.
Blanda i smöret (avsvalnat), grädden, mjöl, bakpulver och kryddorna. Rör samman. Blanda sist ner mandeln och lingon.
Smörj och bröa en 1,5 l form. Häll i smeten och grädda ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Ska vara fast och hård.
Strö över florsocker vid serveringen om så önskas.
Bild:
Katja Kristoferson
1 Brun Farin Strö 500g Dansukker
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla