Ärtpesto och grillad sparris på svarta sesamkex
Mari Bergman

Ärtpesto och grillad sparris på svarta sesamkex

40 minEnkelt
275,40 kr
1 portion207,36 kr per portion
En trevlig liten snitt med mycket smak som passar perfekt på en buffé eller till drinken. Receptet ger ca 60 snittar. Tips! Tina gärna de gröna ärtorna i kylen över natten.

Ärtpesto
1 stCitron
450 gGröna Ärtor Frysta
0,5 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 stJalapeno Färsk
150 gParmesanost
1 krmSalt Fint
1 stMynta - färsk
Topping
1 stCitron
50 gSötmandel Hel
250 gSparris Färsk
300 gMatkex
Instruktioner
1

Ärtpesto: Värm ugnen till 200 grader. Dela jalapeñon på mitten. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i ca 20 min.

2

Mixa samman riven parmesanost, tinade ärtor, myntablad och rostad jalapeño i en matberedare. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

3

Topping: Grilla sparrisen i en grillpanna. Skär sparrisen i mindre bitar. Finhacka mandlarna.

4

Lägg ärtröran på sesamkex och toppa med sparris, rivet citronskal och hackade mandlar. Lägg upp på fat och servera!

Bild:

Nurlan Emir