Gå vidare till huvudinnehåll
Ärtpesto och grillad sparris på svarta sesamkex
Mari Bergman

Ärtpesto och grillad sparris på svarta sesamkex

40 minEnkelt
302,60 kr
1 portion 236,83 kr per portion
En trevlig liten snitt med mycket smak som passar perfekt på en buffé eller till drinken. Receptet ger ca 60 snittar. Tips! Tina gärna de gröna ärtorna i kylen över natten.

Ärtpesto
3 mskCitron, ca 1 citron
450 gGröna Ärtor Frysta
0,5 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
30 gJalapeno Färsk, 1 st
150 gParmesanost
1 krmSalt
1 stMynta - färsk
Topping
3 mskCitron, ca 1 st
50 gSötmandel Hel
250 gSparris Färsk
300 gMatkex
Instruktioner
1

Ärtpesto: Värm ugnen till 200 grader. Dela jalapeñon på mitten. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i ca 20 min.

2

Mixa samman riven parmesanost, tinade ärtor, myntablad och rostad jalapeño i en matberedare. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

3

Topping: Grilla sparrisen i en grillpanna. Skär sparrisen i mindre bitar. Finhacka mandlarna.

4

Lägg ärtröran på sesamkex och toppa med sparris, rivet citronskal och hackade mandlar. Lägg upp på fat och servera!

Bild:

Nurlan Emir