Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dipp | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Honung | |
2 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
100 g | Fetaost | |
Sallad | ||
0,5 st | Gurka | |
1,5 msk | Citron | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
3 dl | Bulgur | |
2 krm | Salt | |
Kyckling | ||
1 st | Grillpinnar | |
0,5 tsk | Salt | |
700 g | Kycklinginnerfile Fryst | |
1 msk | Olivolja | |
Glaze | ||
2 tsk | Honung | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 msk | Citron | |
2 tsk | Japansk soja | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja |
Sallad: Koka gryn enligt anvisning på paketet.
Kyckling: Salta och stek kycklingfiléerna runt om i lite smör eller olja ca 5 min i en varm panna. Låt kallna. Har du hela brösfiléer så skär dem i ca 3 bitar på längden.
Glaze: Skala och pressa vitlöksklyftan, skölj och riv skalet av citronen. Blanda i en stor skål tillsammans med salt, olivolja, soja, honung, spiskummin och chiliflakes. Blanda kycklingen med glazen och trä på blötlagda spett. Värm dem på grillen eller sätt in i ugnen på grillvärme ca 5 min.
Sallad: Skala och finhacka rödlöken. Finhacka persiljan och skölj och tärna gurkan. Blanda grönsakerna med det kokta grynet och pressa över saften från citronen. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar efter smak.
Dipp: Mixa ihop fetaosten med creme fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera dina grillade kycklingspett tillsammans med sallad och fetadipp.
Näringsvärde: 656 KCAL 54 G PROTEIN 25 G FETT 51 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria