Kolafudge

Kolafudge

45 minEnkelt
159,80 kr
10 portioner9,71 kr per portion
Det är så roligt att skapa nya recept av gammalt hederligt julgodis! Denna söta, sega fudge kommer garanterat att bli en ny favorit på ditt julgottebord.

50 gMat & Bak Smör
3 dlVispgrädde
3 dlStrösocker
400 gDumle
1 stBakplåtspapper
1 dlSirap Ljus
Instruktioner
1

Klä en form, cirka 15 x 15 cm, med bakplåtspapper. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och värm upp till 120 grader under omrörning.

Ta av kastrullen från värmen, tillsätt smör och 20 dumlekolor och rör ihop till en jämn och blank smet. Häll smeten i formen, toppa med ca 8 st hackade dumlekolor och låt fudgen stå i kylskåpet i några timmar.

Skär fudgen i jämna bitar och förvara svalt.

”Baka med godis” är skriven av Jenny Warsén och ges ut av Bonnier Fakta. Fotografi: Ulrika Pousette

Bild:

Ulrika Pousette