Chokladfudge med polkakross

Chokladfudge med polkakross

5 minEnkelt
168,80 kr
10 portioner10,65 kr per portion
Chokladfudge med polkakross

200 gMörk chokladkaka
1 dlSirap Ljus
25 gPolkagrisar
3 dlVispgrädde
50 gMat & Bak Smör
3 dlStrösocker
Instruktioner
1

Krossa polkagrisarna. Klä en form, cirka 15 × 15 cm, med bakplåtspapper. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen till 120 grader. Ta av kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar och blanda ner tillsammans med smöret. Rör om tills allt har smält och smeten är blank och fin.

Häll smeten i formen och strö över polkakrosset. Låt fudgen stå i kylskåpet i några timmar och skär den sedan i jämna bitar. Förvaras svalt.

”Baka med godis” är skriven av Jenny Warsén och ges ut av Bonnier Fakta. Fotografi: Ulrika Pousette

Bild:

Ulrika Pousette