Gå vidare till huvudinnehåll
Laxpaket med dillkräm och rostad potatis
Mari Bergman

Laxpaket med dillkräm och rostad potatis

40 minEnkelt
240,65 kr
4 portioner 40,37 kr per portion
Barnvänliga paket med lax och dillkräm. Perfekt att lägga på grillen om möjlighet finns.

Laxpaket
150 gFärskost Naturell
1 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
500 gLaxfilé Fryst
1 krmSalt
4 stAluminiumfolie
150 gCitron, (1 st)
0,5 stDill - färsk
Tillbehör
1 stBroccoli Färsk
1 tskVit balsamvinäger
50 gRädisor
1 krmSalt
1 mskOlivolja
Potatis
2 mskOlivolja
1 krmSalt
700 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Tina laxen

2

Potatis: Skölj potatisen och dela den på mitten. Lägg på en ugnsplåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen i ca 30-40 min.

3

Laxpaket: Lägg de tinade laxfiléerna i varsitt folieark. Krydda med salt och peppar efter smak.

4

Lägg färskosten i en skål. Skölj och finhacka dill och skölj citronen och riv skalet. Tillsätt till färskosten och pressa i citronsaft. Smaksätt med honung och en nypa salt och peppar. Fördela färskostblandningen över laxfiléerna och vik sedan ihop paketen. Sätt in i ugnen under potatisen i ca 15-20 min.

5

Tillbehör: Koka upp vatten till broccolin. Skölj broccolin och dela den i mindre buketter. Låt broccolibuketterna koka i ca 1 min. Sila sedan av vattnet och lägg upp i en skål.

6

Skölj rädisorna och dela dem på mitten. Blanda ihop broccoli och rädisor strax före servering och ringla över olja och vinäger. Krydda med en nypa salt.

Servera dina laxpaket med rostad potatis och broccoli- och rädissallad.

Näringsvärde: 584 kcal, 31 g protein, 35 g fett, 34 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist