Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Laxpaket | ||
150 g | Färskost Naturell | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 krm | Salt | |
4 st | Aluminiumfolie | |
150 g | Citron, (1 st) | |
0,5 st | Dill - färsk | |
Tillbehör | ||
1 st | Broccoli Färsk | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
50 g | Rädisor | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Potatis | ||
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast |
Sätt ugnen på 200 grader. Tina laxen
Potatis: Skölj potatisen och dela den på mitten. Lägg på en ugnsplåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Laxpaket: Lägg de tinade laxfiléerna i varsitt folieark. Krydda med salt och peppar efter smak.
Lägg färskosten i en skål. Skölj och finhacka dill och skölj citronen och riv skalet. Tillsätt till färskosten och pressa i citronsaft. Smaksätt med honung och en nypa salt och peppar. Fördela färskostblandningen över laxfiléerna och vik sedan ihop paketen. Sätt in i ugnen under potatisen i ca 15-20 min.
Tillbehör: Koka upp vatten till broccolin. Skölj broccolin och dela den i mindre buketter. Låt broccolibuketterna koka i ca 1 min. Sila sedan av vattnet och lägg upp i en skål.
Skölj rädisorna och dela dem på mitten. Blanda ihop broccoli och rädisor strax före servering och ringla över olja och vinäger. Krydda med en nypa salt.
Servera dina laxpaket med rostad potatis och broccoli- och rädissallad.
Näringsvärde: 584 kcal, 31 g protein, 35 g fett, 34 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt